SELSKAPET GREENSPOT SATSER PÅ PLANTER PÅ KONTORET

Greenspot er lidenskapelig opptatt av samspillet mellom bærekraft og entreprenørskap, og ønsker å forbedre arbeidslivet til det norske folk ved å invitere plantene inn på kontoret. Greenspot, som deltar i vårens Gründerlab program, har hatt litt av en oppstart; gått fra studentbedrift til aksjeselskap på veldig kort tid, vunnet Venture Cup region sør-vest og skal representere regionen for den nasjonale finalen for 2022.

Grønnere arbeidskontor med mer planter

eksempel funksjonalitet vertikal plantevegg
Greenspot eksempel funksjonalitet vertikal plantevegg

Greenspot gir kundene sine muligheten til å bedre både den fysiske og psykiske tilværelsen på arbeidsplassen, i tillegg til en finere estetikk på kontoret. De tilbyr utleie og salg av vertikale plantevegger, som kan monteres etter eget ønske – i størrelse og fasong. Planteveggen består av en rillekonstruksjon med et klikksystem, der potter med jord og planter blir montert direkte i rillesystemet. Veggen kan komme med automatisk vanningssystem og vedlikehold. 

De unge gründerne bak tjenesten, Mathias Gustav Skår (22) og Iver Eng Leikvoll (21) kommer begge fra hjembyer med tett tilknytning til naturen. De mener naturen kommer i andre rekke i storbyene, og ønsker dermed å tilby naturens gaver til innemiljøet.

Redusert Stress

Forskning fra University of Exeter har vist at individer som omringes av planter har en høyere sannsynlighet for å ha god helse og psykologisk velvære. Studiet viser at nærvær av planter og natur reduserer blodtrykk og nivået på stresshormonene, roer ned nervesystemet, forbedrer immunsystemet, øker selvtillit og reduserer angst.

En annen studie fra PlumX Metrics viser også en klar sammenheng mellom det å ha planter rundt seg og redusert følelse av isolasjon, økt ro og bedre humør.

“Vi er store tilhengere av teorien om at ansatte som trives i arbeidsmiljøet sitt, presterer bedre, og gjør bedriften mer lønnsom”

Mathias Skår

Inviter naturen inn!

eksempel på plantevegg
Greenspot eksempel på plantevegg

Planter skaper et mer naturlig innemiljø, bedrer inneklimaet, reduserer støy og binder svevestøv. Planter har dokumentert effekt av å redusere vanlige helseplager som hodepine, hoste, irritasjon i øyne, nese og hals, tretthet, konsentrasjonsproblemer og tørr hud, samtidig som de skaper økt produktivitet. 

Det er gjort forsøk som viser at ved å bli eksponert for planter blir mennesker mindre stresset, mindre deprimert og får mindre angst. Den totale reduksjonen i ovennevnte helseplager vil føre til lavere sykefravær, samt økt trivsel på jobb. Greenspot har slagordet “inviter naturen inn”, og formidler virkelig dette budskapet med sin tjeneste.

Oppdaget grønne fingre mens de studerte

Greenspot startet opp bedriften som et fag på entreprenørskapslinjen på BI. Etter å ha utført omfattende markedsundersøkelser, og nådd ut til potensielle kunder, fikk de mange gode tilbakemeldinger på tjenesten. De valgte så å ta skoleprosjektet ett steg videre. De satser nå for fullt på Greenspot, og tar studiene litt på siden. bedriften gikk fra å være studentbedrift til aksjeselskap allerede etter sitt første salg – grunnet en salgssum som var over den øvre grensen til studentbedrift.

Bildet viser Greenspots Mathias Skår på pallen etter Venture Cup sør-vest.
Bilde fra Venture Cup region sør-vest. Mathias Skår til høyre på bildet

Venture Cup

Venture Cup Norge er et program med idéutviklende tilbud for studenter med eller uten en forretningsidé, og en forretningsidékonkurranse for StartUps. 

Gjennom arrangementer binder de akademia sammen med lokalt næringsliv, skaper innovasjonskultur hos studieinstitusjonene, utfordrer studenter til arbeidsrelevant erfaring ved siden av høyere utdanning – og ikke minst er de et springbrett for StartUps som senere skal ta verden med storm.

Som en del av Venture Cup sikret Greenspot seg regional seier, og skal dermed delta i den nasjonale finalen. Prisene de kan vinne her er: StartUp of the year, Changemaker, Gamechanger, Best Traction, Wild Card og Publikums Favoritt. Vi ønsker dem masse lykke til i konkurransen!

Gründerlab

“Vi er en av de heldige som får være med i Bergen.Works sitt skaleringsprogram; Grunderlab. Her kommer vi i kontakt med andre lidenskapelige grundere, i et fantastisk miljø! samtidig får vi god veiledning av mentorer og ansvarlige for programmet. Programmet har vært utrolig lærerikt, og vi er svært takknemlige for all hjelp vi har fått her. Vi anbefaler alle som har mulighet, om å søke om plass her.”

Mathias Skår og Iver Leikvoll

Domkirkegaten 6A

Ønsker du en kontorplass midt i Bergen sentrum? Bli en av de første som sitter i våre nye lokaler i Domkirkegaten!

Vennskap

990,-/ mnd (eks. MVA)

Dette inkluderer følgende: Tilgang til ledig plass i åpent kontorlandskap inntil en gang i uken, nytraktet kaffe, tilgang til møterom, rask wifi, rengjøring, strøm, telefonbåser samt invitasjon til utvalgte arrangementer i Bergen.Works regi.

Åpen plass

2250,-/ mnd (eks. MVA)

Dette inkluderer følgende: Tilgang til ledig plass i åpent kontorlandskap, nytraktet kaffe, tilgang til møterom, rask wifi, rengjøring, strøm, telefonbåser samt invitasjon til alle arrangementer i Bergen.Works regi.

Fast plass

3500,-/ mnd (eks. MVA)

Dette inkluderer følgende: Fast plass i åpent kontorlandskap, nytraktet kaffe, tilgang til møterom, rask wifi, rengjøring, strøm, telefonbåser samt invitasjon til alle arrangementer i Bergen.Works regi.