Følg Elfly Gruppen i utviklingen av verdens første kommersielle elektriske sjøfly! 

Elfly Gruppen er på god vei til å plassere seg selv på kartet ved å utruste folket med en ny type miljøvennlig fremkomstmiddel. I dagens verden hvor bekymringer for klimaendringer stadig vokser, blir også behovet for miljøvennlige transportmuligheter også viktigere. Eric Lithun og resten av teamet hos Elfly Gruppen tar denne utfordringen på strak arm! 

Raskere reise

Det er spennende å følge med fremdriften av elektrisk flyutvikling, og da ekstra engasjerende når våre egne leietakere er helt i spissen av denne utviklingen. De har som mål å gjøre reisen fra bykjerne til bykjerne på en brøkdel av tiden til dagens alternativer. Ved å utnytte elektrisk teknologi og avansert flydesign, vil Elfly Group kunne tilby en mer effektiv og raskere måte å reise kollektivt mellom byer. I oppstartsfasen er hovedmålet å få fastsatt seg som et aktuelt alternativ for transport på vestlandet.

Her ser vi hvordan fremtiden kan se ut

Se for deg at du sitter hjemme i stuen din i Bergen og ser på TV. Du får en telefon fra en kamerat som forteller om et helt rått arrangement som vil ta plass i Stavanger om et par timer. Dere bestemmer dere for at dette kan dere ikke gå glipp av. Dere velger å ta turen, og bestiller neste elfly avgang ved bryggen og nå er dere ankommet Stavanger sentrum ikke mer enn én time senere. Det høres kanskje sprøtt ut, men dette er visjonen som er stadig nærmere å bli til realitet. Dersom dette ikke er nok, så vil Lithun og Co. gjøre dette helt utslippsfritt. Dette er en del av den fremtiden Elfly Group ønsker å skape. 

Enova SF støtter Elfly Group i Reisen mot Elektrisk Luftfart

I et stort skritt mot å gjøre elektrisk luftfart til en realitet, har Elfly Group nylig sikret seg en betydelig finansiering på 87 millioner norske kroner fra Enova SF. Dette er noe selskapet betrakter som en viktig milepæl og gir dem de nødvendige midlene for å kunne utvikle og bygge sin første prototype. Enova, som er en statlig aktør, uttrykker et klart signal om hvor satsingen prioriteres. Det er også en 110 millioners garanti i midler som støttes i tillegg til finansieringen på 87 millioner, som tilsvarer rundt 200 millioner i støtte til sammen.

Så lenge vi fjerner utslippene fra luftfart er flytransport en svært energieffektiv og arealeffektiv transportform. Det flyet vi støtter nå bruker ikke mer effekt til lading enn noen få Teslaer. Siden flyet kan lande på vann kan det også lande på steder uten rullebaner, og kan tas i bruk uten nedbygging av mer natur. Når du har gode konsepter og energikilden er ren er det slett ikke dumt å fly.

klima- og miljøminister Barth Eide (Ap).

Her ser vi prototypen til et av flyene deres

Vi har æren av å ha Elfly Group her i våre lokaler ved Skostredet i Bergen sentrum, vi har dermed fått stille mannen bak hele operasjonen noen spørsmål.

 “Hvordan går det med å få inn nye midler til finansiering?”

– “Det er alltid vanskelig å få investorer, spesielt i disse tider. Vi er opptatt av å få inn de rette investorene, som passer for oss. Vi har blitt kontaktet av store venturefond og investorer på internasjonalt plan som har funnet prosjektet vårt spennende. Ideene vi har er svært innovative og appellere til de rette investorene.”

Domkirkegaten 6A

Ønsker du en kontorplass midt i Bergen sentrum? Bli en av de første som sitter i våre nye lokaler i Domkirkegaten!

Vennskap

990,-/ mnd (eks. MVA)

Dette inkluderer følgende: Tilgang til ledig plass i åpent kontorlandskap inntil en gang i uken, nytraktet kaffe, tilgang til møterom, rask wifi, rengjøring, strøm, telefonbåser samt invitasjon til utvalgte arrangementer i Bergen.Works regi.

Åpen plass

3200,-/ mnd (eks. MVA)

Dette inkluderer følgende: Tilgang til ledig plass i åpent kontorlandskap, nytraktet kaffe, tilgang til møterom, rask wifi, rengjøring, strøm, telefonbåser samt invitasjon til alle arrangementer i Bergen.Works regi.

Fast plass

4900,-/ mnd (eks. MVA)

Dette inkluderer følgende: Fast plass i åpent kontorlandskap, nytraktet kaffe, tilgang til møterom, rask wifi, rengjøring, strøm, telefonbåser samt invitasjon til alle arrangementer i Bergen.Works regi.